Wat klanten zeggen

Bij Javi kwamen we er al snel achter dat hij best veel spuugde en zich erg snel en vaak verslikte. Ook had hij vaak last van buikkrampjes en door deze combinatie huilde hij ook veel. Het gaat vast snel over dachten we, maar over ging het helaas niet.

We kwamen erachter dat de klachten die Javi had, veel overeen kwamen met de klachten die bij reflux horen. Verdomd lastig dat reflux, maar weinig aan te doen, aldus de arts en consultatiebureau. Daar lieten wij het natuurlijk niet bij zitten. Onze eerste optie was een osteopaat, maar deze hielp helaas niet voldoende. Na drie keer behandeld te zijn, kon de osteopaat niets meer voor ons doen. Na nog allerlei dingetjes geprobeerd te hebben, waren onze opties eigenlijk allemaal op. Nog steeds geen verbetering in het spugen en we wisten niet meer wat te doen. Het medische en reguliere traject bood geen goede oplossingen, dus besloten we verder te kijken in de wereld van de homeopathie.

Daar kwamen we (dankzij mijn werk) terecht bij de Mindlink Preventest. Via een pluk haar van Javi en kinesiologie werd hij getest en een paar dagen later werd deze test met mij besproken. Uit de test kwam dat Javi’s eerste nekwervel (de atlas) scheef stond, door de snelle bevalling en dat hij koemelk intolerant was. We hadden niets te verliezen, dus besloten dit traject in te gaan.

Ook via mijn moedermelk bleek Javi in contact te komen met koemelk. En om een lang verhaal kort te maken, heb ik uiteindelijk besloten, omdat mijn borstvoeding echt heel veel energie kostte, over te stappen op kunstvoeding (uiteindelijk toch 5.5 maand borstvoeding gegeven). In overleg met de huisarts, die gelukkig wel mee wilde denken, de Pepti aangeschaft. Ook meteen een afspraak gemaakt met een atlas therapeute om de scheefstand in de eerste nekwervel te laten behandelen. Het rechtzetten van de atlas ging heel rustig en vriendelijk, al reageerde Javi wel heel heftig op het moment zelf, na afloop ven de behandeling heb ik hem nog nooit zo relaxed zien liggen!

De dagen daarna had ik een heel andere, vrolijke baby in huis. Bizar gewoon! En na een week of 2 was Javi zo goed als van het spugen/reflux af. Nooit verwacht dat dit kon! Het menselijk lichaam zit echt geniaal in elkaar! Met wat kleine aanpassingen zo’n enorm iets bereikt! Ik vind het nog steeds heel bijzonder.

Nikky, Particulier